Bemanning

De kapitein, 1e en 2e stuurman, scheepswerktuigkundige, kok en dekzwabber:

Mijn naam is Armin en ik ben degene die in een plastieken notendopje de wereld rond wil. Toen ik een jaar of 6 was kochten mijn ouders een boot en sindsdien ben ik ook besmet geraakt met het zeilvirus. Tot mijn 19e waren de symptomen nog wel redelijk te onderdrukken maar daarna is het toch verder uitgespreid in mijn lichaam en hersenen. In het begin les gegeven bij diverse zeilscholen op valkjes, later ook op kajuitjachten in binnen- en buitenland.

 

 

Het wedstrijdzeilen heb ik wel eens geprobeerd, zelfs ook wel eens eerste geworden maar het was niet mijn ding. Zeilen moet voor mij ontspanning zijn, lekker tot rust komen, één met de elementen.

Aangezien ik de reis solo plan, zal ik in veel gevallen ook alle bovenstaande functies aan boord vervullen. Hier en daar zullen er zeker wel anderen meevaren maar vooral de grote oversteken wil ik vooralsnog graag alleen doen. Enerzijds lijkt het mij een hele bijzondere ervaring waarbij ik mijzelf zeker ga tegen komen, anderzijds kan ik niet echt iemand bedenken waarmee ik (en andersom) het zo lang uithoud op de beperkte ruimte van een boot.

 

(P.S. ik loop niet altijd in een jurk, maar dit was in de haven van Mohammedia in Marokko, tja, en dan pas ik me aan….)

 

Recent Posts