Boot

Naam:    Seresta

Type:      Piewiet 850

LOA:       8,50m (x2,95×1,45)

De boot is een Piewiet 850, een Nederlands ontwerp van Van der Rest uit Kats (Zeeland). Een boot met zeer veel binnenruimte voor zijn lengte, een voor- en achterhut en ruime kajuit met stahoogte en een aparte toiletruimte. Een kombuis uitgerust met oventje, gasstel en koelkast. De bouwer lijkt over elke centimeter ruimte te hebben nagedacht want er zijn geen onbenutte ruimtes.

Waarom deze boot? Simpel, omdat ik deze al heb! Als het budget het toe had gelaten was er zeker wel een grotere boot geweest, ik kan er genoeg bedenken waarmee ik graag op reis zou willen. Indien ik nog voor vertrek de loterij win of iemand zich geroepen voelt mij te sponsoren vind ik dit wel wat: http://www.moodyboats.com/#/modelmenu/decksaloon/45/exterieur.html

Er zijn mensen in een roeiboot of een kolibri de oceaan overgestoken dus kan het met deze boot ook! Jean Heylbroeck zeilde met zijn Chartist Lady in 5 jaar de wereld rond met 2 voet meer, Paul Schot is inmiddels met zijn Albin Vega 8.23m in Sidney Australië aangekomen en Shelley heeft met haar North Wind, 8.80m de Carieb bereikt.  En zoals het cliché al zegt; “de boot is zo zeewaardig als zijn bemanning”, nou ja, in ieder geval zal het aan de boot niet liggen.

En er zijn ook genoeg voordelen te bedenken bij een kleinere boot!! Minder meters onderhoud, lagere kosten, gemakkelijker hanteerbaar voor een solo-zeiler en ik hoef bij mij aan boord nooit het doucheputje schoon te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *