Klussen aan de boot (buiten)

Na het klussen binnen in de loods was het nog niet gebeurd met de klussenlijst (alsof die ooit af is….).

Vanaf de loods in Dintelmond met de boot naar Neutmast in Middelharnis gevaren.  Hier zijn o.a. de verstagingen, rolschijven in/aan mast en vallen vervangen, is de mast nagekeken en is een ankerlier geplaatst en middels RVS-laswerk een zware ankerrol voorop geplaatst. Ook is de ankerkettingbak naar achteren verplaats waardoor het gewicht van de nieuwe 80-meter ankerketting nu verder naar achteren is komen te liggen en lager in het schip. En de verlichting van het 3-kleuren toplicht is vervangen voor led-verlichting.

Van Middelharnis naar Rotterdam gevaren waar ik mijn intrek op de boot heb genomen. Dit was in de periode dat het zo’n 14 graden onder nul was en zodoende op het idee gekomen om een kachel in te gaan bouwen. Dit is een Webasto 3900 geworden, deze kan namelijk ook koude/neutrale lucht blazen wat voor ventileren in de tropen wel lekker kan zijn!

Een nieuwe buiskap stond ook nog op de To-Do-List en eveneens een bimini. Na goed meedenken van Restyle uit Steenbergen is hier een hele mooie combi buiskap/bimini/kuiptent uit gekomen. Op deze manier ook in slecht weer meer ruimte en lekker droog. Ook zijn de uitritsbare panelen te vervangen voor horgaas-panelen zodat ik straks in de tropen ook lekker mugvrij buiten kan zitten.