Klussen aan de boot (binnen)

Als eerste maar de basis eens grondig aangepakt. De laklaag van het polyester vertoonde op meerdere plekken behoorlijk wat krakelee. Volgens een medewerker van de werf waar de boot gebouwd is kon dit niet veel kwaad maar het oog wil ook wat en denk ik zelf dat als de bovenste laag poreus is er toch eerder vocht in kan trekken naar de ondergelegen lagen. Dus de boot is oktober 2011 een loods ingegaan die enigzins verwarmd is en waarin ook geklust mag worden.

 

 

 

 

 

 

Eerst alle ramen, dekluiken, klemmen, kikkers, etc. verwijderd en de volledige toplaag/laklagen weggeschuurd. Vervolgens bij de hele opbouw en kuip en bovenkant van de romp een epoxy-pantsercoating aangebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de oude ingang vielen de luikjes in 2 houten profielen de met 4 schroeven vastzaten, hetgeen erop neer kwam dat je de boel keurig op slot kon draaien maar dat als iemand met een simpele schroevendraaier de 4 schroeven verwijderde de luikjes zo naar beneden vielen, niet echt heel erg inbraakproof…

Nieuwe U-profielen laten maken van RVS waarbij ik in de bovenste rand een groter gat heb geboord zodat hier een schroevendraaier doorkon en in de onderste rand een kleiner getapt gat. Op deze manier schuiven de nieuwe luiken voor de schroeven en zijn deze niet te bereiken als de boel is afgesloten!

I’m too sexy for my shirt, …..   Oh nee, dit ging om de oude profielen!

Rechts de nieuwe profielen en nog ongelakte luikjes. 2 platen multiplex verlijmd waarbij aan de achterzijde is gezorgd voor het opstaande randje ivm met inwateren.

Ramen die toch verwijderd waren nu hadden ook veel krassen en krakelee, dus bij een bedrijf laten namaken in  Polycarbonaat UV in ‘smoke grijs’. In het ramen van de dekluiken zat zelfs zoveel krakelee dat je er niet eens meer doorheen kon kijken. In dit geval was echter het aanschaffen van nieuwe op Marktplaats goedkoper dan nieuw lexan bestellen, dus die keuze was simpel!

Tussendoor natuurlijk de boel goed reinigen…..hmmm, dat spul ruikt lekker! En wat een mooie kleuren!….. Peace man…..      

 

Voor het aflakken uiteindelijk toch maar de hulp ingeroepen van een proffesional. Na alle moeite en tijd die ik er al had ingestoken vond ik het zonde om hier zelf te gaan hobbyen! Jan-Willem heeft me hierbij geholpen en die heeft het werkelijk schitterend geschilderd, via m’n neef Edwin aan sjablonen kunnen komen voor de letters en het tekeningetje van de kieviet (logo voor de Piewiet), hartelijk dank hiervoor!

En zie hieronder het resultaat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En uiteindelijk het onderwaterschip: hier heb ik de keuze gemaakt om een kopercoating aan te brengen, een epoxyhars vermengt met een harder waaraan koperpoeder wordt toegevoegd. Het idee hiervan is dat de koperpoeder die erin zit de aangroei tegengaat net zoals dat het doet in de antifouling of zoals ze vroeger koper platen aanbrachten op de onderkant van de schepen. Deze laag wordt echter keihard en slijt/slijpt er dus niet af zoals bij de antifouling, hierdoor zou dit voor 10 jaar klaar moeten zijn, alleen af en toe afspuiten en licht opschuren waardoor. Het is alleen wel wat meer werk om het er goed op te zetten…..  Eerst alle oude lagen anitfouling en andere vreemde lagen verwijderd met krabmes en in de laatste fase ook met schuurmachine. (nee, echt geen leuke klus! Vooral de posities waarin je aan de onderkant van een boot bezig bent zijn bepaald niet fijn voor je rug en andere spieren die ik bleek te hebben)

Daarna gaatjes, krassen en oneffenheden opgevuld met epoxyplamuur en vervolgens 6 lagen coppercoating (eigen recept) aangebracht. Op zich is dat niet moeilijk, kwestie van oprollen. Alleen het feit dat alle lagen, 6 in dit geval, op één dag erop gezet moeten worden omdat deze ‘nat-in-nat’ erop moeten maakte dit weer tot een dag om snel te vergeten!! Alleen door de blaren en rugpijn vergeet je dit dan weer niet zo makkelijk…. Voordeel is wel weer dat je na de 2e of 3e laag toch al hersendood bent dus dat de rest op de automatische piloot gaat!

 

klussen seresta 018klussen seresta 015

 

 

 

 

klussen seresta 026klussen seresta 030