november 2010 – oktober 2011

Op het moment dat ik de knoop door hak en besluit mijn droom te gaan verwezenlijken zit ik in de auto op weg naar de Hogeschool Leiden voor m’n wekelijkse schooldag voor de lerarenopleiding GZW. Ik sta 3 dagen als docent psychiatrie op een verpleegkundigen-opleiding voor de klas en daarbij werk ik nog wat bij als psychiatrisch verpleegkundige.

In de eerste weken na mijn besluit durf ik het nog aan bijna niemand te vertellen, vooral denk ik uit angst voor negatieve reacties. (“hebbie Armin weer met een idee….”)                In het ‘geheim’ surf ik over het internet en bezoek ik diverse sites van vertrekkers, zeilersfora en van winkels met botenspulletjes. Wanneer ik eindelijk na een aantal weken voorzichtig aan wat vrienden vertel wat mijn plan is krijg ik, enigzins tot mijn verbazing, hoofdzakelijk positieve reacties. Met een hernieuwd zelfvertrouwen krijgt in de maanden erop iedereen gevraagd of ongevraagd zeer uitgebreid mijn plannen te horen…. (voor de mensen in mijn omgeving: nog sorry dat ik nergens anders meer over praten kon hoor).

Maar goed, zoals een Rotterdammer betaamd: “geen woorden maar daden”! Dus er moeten stappen gezet worden. Mijn baan als beginnend docent is erg leuk maar kost ook heel veel tijd, ook van mijn vrije tijd, en dat kan niet. Tijd is geld! In mei 2011 stop ik met lesgeven en ga ik voltijd werken als verpleegkundige en dan ook nog alleen maar in de nachtdienst. Die diensten leveren namelijk financieel het meeste op. In de zomer werk ik vooral erg veel en per september begin ik met 7 op/7 af, dit geeft me telkens een vrije week om ofwel bij te klussen in een ander ziekenhuis of om aan de boot te klussen.

Bovendien is er tijdens de nachtdiensten altijd voldoende tijd om achter de pc te kruipen en het internet af te speuren naar allerlei informatie en vooral goede koopjes! Het dagelijks (nachtelijk) afspeuren van Marktplaats en prijzen vergelijken op internet heeft me al heel wat centjes bespaard.