Seresta.eu

Status

Is het een vervroegde mid-life-crisis of het verwezenlijken van een diepgewortelde wens? Al sinds ik mij kan herinneren heb ik de droom om te reizen, de wereld te ontdekken en om dit bij voorkeur te doen met een zeilboot. En ook al jaren neem ik mij voor om dit “later” te gaan doen! Maar ja, wanneer is het nou precies “later”?…

November 2010 op een regenachtige ochtend in de file op de A44 richting Leiden hak ik de knoop door; ik ga de wereld rond zeilen!  Wat voor excuses kan ik tenslotte nog verzinnen om het niet te doen… Een boot die het aankan heb ik al, niet gebonden door relatie of gezin, een verpleegkundige hebben ze ook nog wel ergens nodig als ik terug kom of misschien wel onderweg en zelfs een 14-jarig zeilmeisje zeilt de wereld rond!

Na een hoop rekenwerk en gepuzzel staat het vertrek gepland voor april 2014. Dit lijkt misschien nog een heel eind weg, maar als ik me bedenk wat er nog allemaal geregeld moet worden is dit best al snel!

Na onder andere een cursusje website-bouwen is deze site tot stand gekomen. Op deze site is van alles te lezen over de boot, de bemanning, het plan, de voorbereiding en als alles goed gaat is hier straks ook het verslag te lezen van de reis. Dit verslag zal dan te lezen zijn onder het kopje (B)log. Daar zal het tzt ook mogelijk zijn om reacties achter te laten.

EEN KORTE UPDATE 30-06-13

Nog steeds heel druk in de voorbereiding. Het vertrek is na wat wikken en wegen een jaartje uitgesteld tot Augustus 2015.  “Nog even dit” en “dit is toch ook wel handig” maken dat het toch allemaal iets duurder uitpakt dan in eerste instantie berekend was en om vanaf dag 1 ieder dubbeltje te moeten omdraaien zie ik ook niet zitten.

Inmiddels is er al heel wat gebeurt aan de boot en is de lijst met allerlei klussen die nog moeten gebeuren ook alleen maar langer geworden…. Sinds januari dit jaar ben ik al wel vast op de boot gaan wonen wat weer een hoop geld uitspaart en ook zeer leerzaam is om uit te vinden wat wel en wat niet prettig werkt bij een lang verblijf aan boord.

De duur van de reis is vooralsnog een open boek. Rekening houdende met de orkaanseizoenen ben ik al ruim 2 jaar onderweg. Dan wil ik ook nog een jaar gaan werken in Nieuw-Zeeland of Australië. De cursus Medisch Engels heb ik afgelopen Mei gevolgd in Engeland en het certificaat is in de pocket! Verder is het sowieso maar afwachten hoe het bevalt…

LAATSTE NIEUWS 28-07-2015

Het is nu nog ruim 2 weken tot de geplande datum!! De boot is zo goed als klaar, dat wil zeggen dat bijna alle onderdelen, apparaten, instrumenten, etc. aan boord zijn, er moeten er alleen nog wel een aantal geinstalleerd worden. Qua spaargeld ben ik aardig in de buurt van wat ik gepland had!

Dusssss, over 2 weken het grote afscheid!?……..euhw……nee, toch nog niet. Naarmate augustus dichterbij kwam begon ik steeds meer te twijfelen over een vertrek half augustus. Dat is best al laat in het seizoen en wordt het op z’n vroegst dat ik in september de Golf pas oversteek, en dan moet het weer nog meezitten ook. Ook betekent dit dat ik al vanaf vertrek met een tijdsdruk zit om zsm naar het zuiden te komen. Niet heel erg ontspannen!

Op een voorbereiding van nu zo’n 4 jaar maakt een maand of 7 langer wachten ook niet veel meer uit. Vandaar terug naar het orginele plan om in april te vertrekken en om dan ook weer als ik eerder van plan was via de rivieren van België en Frankrijk richting de Middellandse Zee. Eerst 2 maanden met de mast plat als motorboot door Frankrijk, a la du vin – du pain – du boursin, en daar de mast omhoog en de Spaanse Costa’s af. Vervolgens nog een maandje Spaans leren in Valencia en ik kan mij nog verstaanbaar maken ook! Vertrek staat nu gepland op 3 april 2016. Maar dan ook echt!!! 😛